Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Natuur- en Sterrenkunde
Opslaan in favorieten

Open huis

Presentatie Natuur- en Sterrenkunde terugkijken
In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van november, vertelt opleidingsdirecteur Anna Watts over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Melika, Maurits en Jetske lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.
Presentatie dubbele bachelor Wiskunde-Informatica en Wiskunde-Natuurkunde terugkijken
In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van november, vertelt opleidingsdirecteur Chris Zaal over de opzet van de dubbele bachelors. Studenten Jonas en David lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.
De bachelor Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam in beeld
Benieuwd hoe het is om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren? Studenten Mon en Eline en docent Lex Kaper vertellen je wat de studie inhoudt en wat je ermee kunt als je afgestudeerd bent.
Practicum Sterrenkunde
Sterren en planeten observeren vanaf het dak van het Science Park in Amsterdam? Eerstejaarsstudenten Natuur- en Sterrenkunde doen het tijdens het Practicum Sterrenkunde. Student Melika laat je zien hoe dat er aan toe gaat.
Masterclass Quantum mechanica
Wat doet de quantum mechanica nou écht? Wat hebben we eraan als we de nog onbekende bouwstenen van de natuur willen ontdekken of nieuwe, supersnelle computers willen bouwen? In januari en februari organiseert de UvA via de Bètapartners voor gemotiveerde scholieren uit 5 en 6 vwo een online Masterclass Quantum mechanica. Doe je mee?

Meestgestelde vragen

  • Wat is een joint degree en wat merk ik daarvan?

    Een joint degree houdt in dat de UvA en VU samenwerken om één veelzijdig bachelorprogramma Natuur- en Sterrenkunde aan te bieden. Je krijgt onderwijs van onderzoekers van beide instellingen. Zo kom je in aanraking met de vele specialisaties die de instellingen in huis hebben en heb je als student veel keuze in vakken, projecten en stages.

    Je volgt vakken op locaties van beide universiteiten: het Amsterdam Science Park van de UvA en het VU-gebouw op de Zuidas. In het vierde blok heb je al je colleges op de Zuidas, tijdens de andere blokken volg je vakken op het Science Park. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van studieplekken en andere faciliteiten van beide instellingen.

  • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

    Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcolleges, werkcolleges en practica. De andere helft van de tijd gebruik je voor zelfstudie.

    Momenteel is er vanwege de coronamaatregelen minder onderwijs op de campussen. Alle studenten hebben één dag per week onderwijs op het Science Park of op de VU-campus. Het onderwijs is in kleine groepen, ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Je hebt dan bijvoorbeeld tutoraat, een werkgroep of een practicum.  De rest van het onderwijs is online.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Hallo, ik ben Melika en ik studeer Natuur- en Sterrenkunde. Stuur me je vraag over de studie via Instagram.
Copyright: uva
Hallo, ik ben Melika en ik studeer Natuur- en Sterrenkunde. Stuur me je vraag over de studie via Instagram. Melika, tweedejaars student Natuur- en Sterrenkunde
Dag mensen, ik ben Jetske. Vragen kun je aan mij sturen via Instagram.
Copyright: uva
Dag mensen, ik ben Jetske. Vragen kun je aan mij sturen via Instagram. Jetske, tweedejaars student Natuur- en Sterrenkunde
Hoi, Maurits hier! Heb je een vraag over de opleiding? Stuur hem me via e-mail.
Copyright: uva
Hoi, Maurits hier! Heb je een vraag over de opleiding? Stuur hem me via e-mail. Maurits, derdejaars student Natuur- en Sterrenkunde
Hoi iedereen, ik ben David. Ik doe de dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde. Heb je vragen hierover, stuur me een berichtje via Instagram.
Copyright: uva
Hoi iedereen, ik ben David. Ik doe de dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde. Heb je vragen hierover, stuur me een berichtje via Instagram. David, tweedejaars dubbele bachelor Wiskunde en Informatica
Video Science Park Campus
Maak kennis met het leven op de Amsterdam Science Park campus.
Ben ik weer... Er is meer te doen in het Open huis.
Neem een virtueel kijkje op de campussen en in Amsterdam.
Laat je inspireren tijdens de themaweken.
Check welke andere studies er zijn.
Geef je op voor aankomende live events en ontvang een reminder.