Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Natuur- en Sterrenkunde
Opslaan in favorieten

Collegegeld en studiekosten

Naast het collegegeld komen er nog extra studiekosten bij. Voor aanvang van het collegejaar dien je als student in het bezit te zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen. De aanschaf van een eenvoudige laptop, met studentenkorting, is rond de € 500,- . Je kunt zelf een laptop uitkiezen, maar let wel op de minimumeisen die hieronder staan vermeld.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Natuur- en Sterrenkunde niet in deeltijd volgen.

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Kosten laptop

De aanschaf van een eenvoudige laptop zal, met studentenkorting, ongeveer 500,- euro zijn. Daarnaast heb je een Microsoft Office pakket nodig (studentversie), dit kun je ook met korting kopen bij SURFspot.

Minimumeisen voor de laptop

  • Processor: Intel Core i3 of beter
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz)
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit.
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen.

Let op: in principe zijn alle besturingssystemen (Windows, macOS, Linux) te gebruiken, maar houd er rekening mee dat de meeste studenten Windows zullen gebruiken. Met een ander besturingssystemen is er mogelijk meer uitzoekwerk nodig. Sommige vakken kunnen software gebruiken die alleen onder Windows draait; de faculteit biedt de nodige software en licenties om hiervoor Windows in een virtuele machine te draaien. Als je een Mac gebruiker bent, moet je laptop minimaal beschikken over het besturingssysteem OSX 10.9 (Mavericks).

Boeken en andere studiematerialen

De kosten voor boeken en ander studiemateriaal bedragen ongeveer €300,- per collegejaar.