Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Italië studies

Opslaan in favorieten

De bachelor Italië studies maakt je tot een specialist bij uitstek van Italië. Je leert uitstekend Italiaans lezen, schrijven en spreken. Je verdiept je in de Italiaanse cultuur, onderzoekt de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en leert de positie van het land binnen Europa te begrijpen.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Land van cultuur en tegenstellingen

Italianen worden geroemd om hun wetenschap, architectuur, film, literatuur, mode en design. Italië is wereldberoemd om zijn cultureel erfgoed. Tegelijkertijd worstelt het moderne Italië met turbulente politieke verhoudingen, perioden van sociale onrust, een grote tegenstelling tussen het Noorden en Zuiden, en een moeizame verhouding tussen kerk en staat. In deze bachelor verwerf je culturele, maatschappelijke, politieke en historische kennis van het moderne Italië in een brede context. Je leert de Italiaanse taal uitstekend beheersen en onderzoekt tegelijkertijd de positie van Italië in Europa en binnen de Mediterrane regio.

Italië studies iets voor jou?

  • Je wilt graag een nieuwe, uitdagende taal bestuderen.
  • Je zoekt een opleiding waarin je je kennis op het gebied van de Italiaanse taal, cultuur en maatschappij leert toepassen in academisch onderzoek.
  • Het lijkt je leuk en interessant om een periode in het buitenland te studeren.

Waarom Italië studies aan de UvA? 

  • Een unieke opleiding: Italië studies aan de UvA is de enige Nederlandse bacheloropleiding die studenten een uitstekende beheersing van het Italiaans meegeeft naast culturele, maatschappelijke, politieke en historische kennis van het moderne Italië in een brede context. Van cruciaal belang hierbij is het geïntegreerde studieverblijf van een half jaar in Italië.
  • Opleiding tot professionals: studenten worden opgeleid tot professionals die in Europa over grenzen kunnen samenwerken. Gewapend met veelzijdige kennis van Europa en de Mediterrane regio, een uitstekende beheersing van het Italiaans en een degelijke academische vorming zijn zij aantrekkelijke kandidaten voor functies in de wereld van kunst en cultuur, moderne media, politiek en diplomatie.
  • Persoonlijke aandacht en begeleiding: studenten kunnen hun individuele talenten optimaal benutten en, onder andere via de keuzeruimte, een geheel eigen studiepad uitstippelen naar een specifiek beroepsveld of master.
  • Amsterdam is de ideale studieomgeving in het bijzonder voor Italië studies: in geen andere stad in Nederland is zoveel Italiaanse culturele en economische bedrijvigheid te vinden.

Feiten en cijfers

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? 

Deeltijdopleiding

Je kunt de UvA-bachelor Italië studies ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Feiten & cijfers
Diploma BA Italiaanse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56809