Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Geneeskunde

Opslaan in favorieten

Heb je een brede belangstelling voor medische, sociale, technische en wetenschappelijke zaken? Wil je verantwoordelijk werk in de samenleving en werk je graag met en voor een grote diversiteit aan mensen? Zoek je naar een terrein waarop altijd nieuwe dingen te ontdekken en ontwikkelen zijn? Dan is Geneeskunde een goede studie voor jou.

UvA open Huis
Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. Op de Open huis-pagina vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.
Video wordt geladen..
Video

Dokter vanaf de eerste dag

Ben jij die student die vanaf dag één dokter wordt? Dan kies je voor Geneeskunde in het Amsterdam UMC, locatie AMC, aan de Universiteit van Amsterdam. Hier wordt de wetenschappelijke inhoud gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van de patiënt en zijn klacht. Binnen de studie heb je, naast een vastgesteld curriculum, bovendien ruimte om eigen richting te geven aan je opleidingsprogramma.

Het AMC combineert onderwijs, patiëntenzorg en onderzoek in één gebouw. Veel docenten zijn werkzaam in het AMC als arts en/of onderzoeker. Als student profiteer je daar direct van. De jou aangereikte kennis komt uit zowel de praktijkervaring met patiëntenzorg in het AMC als de uitkomsten van uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek.

Geneeskunde iets voor jou?

  • Je hebt een vwo-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid met natuurkunde of Natuur en Techniek met biologie.
  • Je bent zelfstandig en verantwoordelijk; tijdens en na je studie wordt op die eigenschappen een groot beroep gedaan.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, want die zijn onmisbaar bij zowel de studie als de latere beroepsuitoefening.
  • Je ziet er niet tegenop Engelstalige literatuur te lezen met een academisch taalgebruik. Dit vormt meestal geen probleem voor studenten met een goed middelbare schoolcijfer voor Engels.

Er wordt een grote inbreng van je verwacht en een ruime mate van zelfdenkendheid.

Waarom Geneeskunde aan de UvA?

  • Selectie: alle studenten worden geselecteerd via selectie door de opleiding zelf.
  • Opgeleid in het AMC: de medische faculteit is in het AMC; je wordt opgeleid in je mogelijke werkomgeving. Hierdoor zit je, dankzij alle wetenschappelijke ontwikkelingen, ook bovenop de ontwikkelingen in de medische wereld.
  • Onderwijs vanuit klinisch perspectief: het AMC-UvA heeft ervoor gekozen onderwijs aan te bieden vanuit klinisch perspectief: er wordt vanuit de patiënt geredeneerd. Elk nieuw blok wordt ingeleid door een patiënt die zijn of haar klachten schetst. Je leert op een hele actieve en motiverende manier klinisch redeneren. In het eerste jaar maak je ook direct kennis met de snijzaal. Je leert onder andere hoe je een (echt) stoffelijk overschot prepareert.
  • Medeverantwoordelijk voor kwaliteit: als geneeskundestudent ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en de voortgang van je opleiding. Zo heb je als studentbestuurslid zelfs de mogelijkheid actief deel te nemen in het bestuur van de opleiding Geneeskunde. 
  • Internationaal: de UvA is een internationaal georiënteerde universiteit en heeft samenwerkingsverbanden met universiteiten over de hele wereld. Hierdoor kun je gemakkelijk een deel van je studie in het buitenland volgen.
  • Amsterdam: centrum van cultuur en media, en een internationaal knooppunt van bedrijven en instellingen. Een omgeving waar je kansen en ervaringen krijgt die tijdens je studie én voor je toekomst van onschatbare waarde zijn.

Dubbele bachelor Geneeskunde en Biomedische wetenschappen

Liggen jouw interesses zowel bij Geneeskunde als bij Biomedische wetenschappen? De UvA biedt getalenteerde studenten de kans een dubbele bachelor Geneeskunde-Biomedische wetenschappen te doen.

Kerngegevens

Feiten & cijfers
Diploma BSc Geneeskunde
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56551