Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Europese studies

Opslaan in favorieten

Wat is Europa en wat maakt je een Europeaan? Bestaat de Europeaan überhaupt? In de bachelor Europese studies denk je dieper na over onder andere deze vraagstukken. Je bestudeert de geschiedenis, cultuur en literatuur van Europa. Ook maak je kennis met de instellingen van de Europese Unie.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Een veelzijdige studie

Politiek en cultuur, natie- en staatvorming, cultuur- en ideeëngeschiedenis, de vorming van de Europese Unie. Al deze aspecten komen in Europees context aan bod. Ook Europese talen, economie en recht worden bestudeerd. De opleiding koppelt wetenschap aan praktijk. Als afgestudeerde in Europese studies heb je een academisch werk- en denkniveau en een goed inzicht in de ideeën en structuren van het hedendaagse Europa.

Webinar Europese studies

Bekijk de webinar Europese studies

Europese studies iets voor jou?

  • Je hebt een brede interesse in politiek, economie, maatschappij en cultuur.
  • Je hebt affiniteit met vakken als economie, aardrijkskunde en geschiedenis.
  • Het lijkt je leuk en uitdagend om een extra moderne vreemde taal te leren.
  • Je wilt later gaan werken bij bijvoorbeeld Europese instellingen of nationale overheden.

Engelstalig traject

Je kunt de bacheloropleiding Europese studies ook in het Engels volgen.

Waarom Europese studies aan de UvA?

  • Je verwerft inzicht in historische processen, ideeën en ideologieën, en de manier waarop deze het hedendaagse Europa hebben vormgegeven.
  • Je verdiept je in de culturele wortels van het nationalisme, de oorzaken van de economische crisis, de Europese dimensies van het recht, en in de politieke invloed die historische ervaringen en herinneringen kunnen uitoefenen.
  • Onderwerpen als de Europese Unie, het Europees integratieproces en de ontwikkelingen in de internationale politiek nemen een belangrijke plaats in. 
  • Een wezenlijk onderdeel van de opleiding is het verwerven en beheersen van één andere moderne Europese taal.
  • Binnen de opleiding kun je je specialiseren in: Europese geschiedenis, Europese cultuur, Oost-Europese studies, Europese economie, of Europees recht.

Feiten en cijfers

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? 

Deeltijdopleiding

Je kunt Europese studies niet in deeltijd studeren.

Feiten & cijfers
Diploma BA Europese studies
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56051