Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

HR Excellence in Research

De Universiteit van Amsterdam is een internationaal georiënteerde, onderzoeksintensieve universiteit, die talent wil aantrekken en behouden voor excellent onderzoek en onderwijs.

HR excellence in research logo

Een goed beleid op Human Resources (HR) vergroot de aantrekkelijkheid van de universiteit als werkgever draagt bij aan het bevorderen van de European Research Area: het aantrekkelijk maken en houden van Europa voor internationale onderzoekers. 

Charter & Code

Om dit aantrekkelijke Europese onderzoeksklimaat te helpen ontwikkelen, ontwierp de Europese Commissie de ‘European Charter for Researchers and the Code of Conduct for the Recruitment of Reseachers (Charter & Code)’. In de Charter & Code staan 40 beginselen voor goed HR-beleid, zoals professional attitude en research freedom. De UvA onderschrijft deze beginselen en heeft, naar aanleiding van een uitgebreide interne analyse, een verbeterprogramma op HR-gebied ontwikkeld. Grofweg zijn de verbeteracties onder te verdelen in twee categorieën: enerzijds de meer conventionele HR-onderwerpen (zoals de ontwikkeling van facultaire HR-beleidsplannen), anderzijds richten de verbeteringen zich ook op het nieuwe Standard Evaluation Protocol (zoals de ontwikkeling van een PhD guide en onderzoeksdatabeleid).

Toekenning HR Excellence in Research

Het voorgestelde actieplan is akkoord bevonden door de Europese Commissie, daarom heeft de UvA het logo van HR Excellence in Research toegewezen gekregen. Dit is een erkenning voor het door de UvA gevoerde HR-beleid en is een stimulans om te blijven werken aan verbetering.