Om je aan te melden voor de Open UvA Colleges gebruik je het aanmeldformulier en doorloop je de stappen hieronder. Sta je op dit moment al ingeschreven voor Open UvA Colleges en wil je je voor andere vakken aanmelden, ga dan naar stap 9 in het stappenplan.
Het volledige aanbod van cursussen die je kunt volgen via de Open UvA Colleges bij de rechtenfaculteit kun je vinden in de UvA Studiegids. Zoek op ‘vak’ en filter op ‘Open UvA College’. Verder kun je ook nog filteren op ‘opleiding’. Voor bachelorvakken filter je op ‘Amsterdam college of Law’ en voor mastervakken filter je op ‘Amsterdam Graduate Law School’.
Op de UvA-roostersite vind je de dagen en tijden waarop de colleges worden gegeven.
Voor het studiejaar 2020-2021 gelden de volgende deadlines waarop de rechtenfaculteit jouw aanmelding voor Open UvA Colleges ontvangen moet hebben. Dat heeft te maken met de vakaanmelding die daarna start. Meld je je na de deadline aan, dan is er misschien geen plek meer in de werkgroepen. Je kunt je dan in de meeste gevallen wel nog aanmelden voor extensief onderwijs* of je laten plaatsen op de reservelijst.
Let op: anders dan bij regulier onderwijs, word je door de medewerker contractonderwijs aangemeld voor vakken. Dit hoef je dus niet zelf te doen.
Blok 1
Blok 2
Blok 3
Blok 1
Blok 2
Blok 3
*Voor de meeste vakken kun je kiezen of je je intensief (inclusief werkgroepen, hoorcolleges en tentamens) of extensief (alleen hoorcolleges en tentamens) inschrijft. In beide gevallen krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas.
Om een bachelorvak te kunnen volgen, dien je aan onderstaande toelatingseisen te voldoen:
Je kunt rechten studeren met een vwo-diploma, ongeacht het profiel. Het is wel belangrijk dat je gevoel voor de Nederlandse taal hebt.
Je kunt rechten studeren met een afgerond hbo-diploma, ongeacht het profiel. Het is wel belangrijk dat je gevoel voor de Nederlandse taal hebt.
Heb je wel een hbo-propedeusediploma, maar geen vwo-diploma? Dan heb je een vwo-certificaat Nederlands nodig (aanmelding voor dit staatsexamen gaat via DUO). Let erop dat je je hier op tijd voor aanmeldt bij DUO. Heb je een propedeusediploma hbo-rechten (CROHO 39205) en heb je dat diploma binnen 1 studiejaar behaald? Dan kun je instromen zonder aanvullende eisen. Lees in ‘onze regeling toelating studenten met hbo-propedeuse’ welke stappen je hiervoor dient te ondernemen.
Onze regeling toelating studenten met hbo-propedeuse
Ben je 21 jaar of ouder en heb je niet het juiste diploma? Dan bestaat de mogelijkheid om via een toelatingsonderzoek toegelaten te worden.
Lees de volledige regeling 'Colloquium doctum Faculteit der Rechtsgeleerdheid'
Met een buitenlandse vooropleiding verloopt de toelating via een andere procedure.
Lees meer over instromen met een buitenlandse vooropleiding
Wanneer de buitenlandse vooropleiding onvoldoende blijkt te zijn voor de opleiding die je wilt volgen, kun je mogelijk gebruikmaken van de regeling van het colloquium doctum. Bij toelating op grond van een buitenlands diploma is een NT2-II-diploma altijd een aanvullende eis want NT2 is de ondergrens voor toelating.
De rechtenstudie is een talige studie en vereist een zéér goede beheersing van het Nederlands. Zijn er twijfels over de Nederlandse taalvaardigheid, dan is een adviesgesprek met een studieadviseur aan te raden.
Lees meer over de 'Dutch language requirements'
Contact met de studieadviseurs
Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.
toelatingseisen masteropleidingen en selecteer de master waaronder het vak van jouw keuze valt.
Vul het digitale aanmeldformulier 2020-2021 in om je nog aan te melden voor een vak van dit jaar.
Wil je je alvast aanmelden voor studiejaar 2021-2022, vul dan het volgende formulier in:
Digitaal aanmeldformulier 2021-2022.
In dit formulier wordt onder andere gevraagd om een kopie van je diploma, cijferlijst en paspoort. Na aanmelding ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Mocht het nodig zijn, dan wordt er later verzocht om een gewaarmerkte kopie* van je diploma en cijferlijst.
* Een gewaarmerkte kopie is een kopie van een origineel document met een originele waarmerkstempel en een handtekening of paraaf van de instelling die het document heeft afgegeven. Dit kan dus bij de instelling waar je het diploma hebt behaald, maar je kan met je documenten ook terecht bij de Onderwijsbalie.
Binnen 24 uur na jouw aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van je aanmelding voor de Open UvA Colleges en tevens een UvAnetID met bijbehorend wachtwoord (wellicht in je spam mailbox). Met dit UvAnetID kun je inloggen in de digitale systemen van de UvA zoals SIS, UvA-mail en Canvas. Heb je al een UvAnetID? Dan wordt je UvAnetID gekoppeld met je inschrijving als contractstudent. Om in te loggen kun je je oude wachtwoord gebruiken. Mocht je dit wachtwoord vergeten zijn kun je digitaal het wachtwoord wijzigen via de onderstaande link.
Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.
Je betaalt bij de Open UvA Colleges per studiepunt (EC). De kosten hiervoor verschillen voor bachelor- en mastervakken. Literatuur en reiskosten zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.
Geef op het digitale aanmeldformulier duidelijk aan hoe jij (of jouw werkgever) de factuur wilt ontvangen. Dat kan per post óf per e-mail.
Het verschuldigde cursusgeld wordt per automatische incasso van de rekening afgeschreven, ongeveer twee weken nadat de aanmelding is verwerkt.
Wanneer je aanmelding is goedgekeurd en je bent ingeschreven voor het onderwijs, ben je definitief toegelaten tot de cursus. Je ontvangt dan per e-mail een bewijs van inschrijving en een bevestiging van de vakaanmelding.
Let op: ongeacht het moment van aanmelden word je altijd ingeschreven per studiejaar. Op het bewijs van inschrijving zal als inschrijfdatum ‘september’ vermeld worden.
Wil je na je aanmelding nog een vak volgen? Vul dan het formulier Vakaanmelding Open UvA Colleges in.
Anders dan bij regulier onderwijs, word je door de medewerker contractonderwijs aangemeld voor vakken. Dit hoef je dus niet zelf te doen.
NB. Vul niet nogmaals het aanmeldformulier in. Deze vul je maar 1 keer in.
Als je voor het tentamen een onvoldoende haalt, kun je het tentamen opnieuw afleggen bij de eerstvolgende herkansing. Let op: de inschrijving voor de herkansing gaat niet altijd automatisch. Doe daarom altijd een verzoek tot inschrijving voor het hertentamen via het vragenformulier.