Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Maart 2021

Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

Theo Gevers in het FD en Trouw over praten met een overledenen via deep fake

Deep fake technologie maakt het mogelijk om videogesprekken te voeren waarbij het lijkt alsof je praat met een overleden persoon. Hoogleraar computer vision Theo gevers (UvA-IvI) ontwikkelt dergelijke AI technologie, en vertelt erover in het Financieel  Dagblad.

Jasper de Goeij in Vroege Vogels over sponzen

UvA-bioloog Jasper de Goeij (IBED) vertelt in radioprogramma Vroege Vogels over zijn fascinatie voor sponzen, en de resultaten van zijn laatste onderzoek naar deze zeewezens.

Bob van der Zwaan bij NU.nl over kernenergie

Is inzet van kernenergie noodzakelijk als we als land onze klimaatdoelen willen halen? Nieuwssite NU.nl controleerde een uitspraak hierover van demissionair premier Mark Rutte. Een van de experts die aan het woord komt is energie-deskundige Bob van der Zwaan (UvA-IoP).