Media en communicatie zijn alomtegenwoordig
De impact van media en communicatie op individuen, groepen en de samenleving staat centraal in zowel maatschappelijke debatten als onderzoek. Communicatiewetenschap bestudeert de inhoud, toepassingen en gevolgen van media en communicatie.
Hoe beïnvloedt internet het leven van jonge mensen? Wat is de rol van de media en communicatie in politieke participatie en burgerschap? Wat zijn de effecten van de gezondheidscommunicatie, reclame en PR-campagnes?
De komende jaren ligt de nadruk in het onderwijs en onderzoek op de impact die digitalisering heeft op de manier waarop we leren, werken, contacten onderhouden en onze vrije tijd besteden. Lees hier meer over Communicatie in de Digitale Samenleving.
Onderzoek in de communicatiewetenschappers is georganiseerd in de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) iin vier programmagroepen:
Voor promovendi staat het verrichten van een onderzoeksproject centraal in het PhD-programma van ASCoR.
Het interdisciplinaire zwaartepunt Personalise Communication onderzoekt inhoud, gebruik en effecten van gepersonaliseerde media en de implicaties voor beleid en wetgeving.
Bezoek voor meer informatie de site van het zwaartepunt Personalised Communication
De Universiteit van Amsterdam biedt diverse bachelor- en masteropleidingen in Communicatiewetenschap aan.
Een tweejarig Masterprogramma dat wordt aangeboden samen met de Universiteit van Aarhus, Universiteit van Hamburg, City University London, en de University of Swansea.
Amsterdam Roeterseilandcampus, gebouw C
Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam
Tel: 020 525 3906 / 5733
Email: afdelingssecretariaat-cw-fmg@uva.nl
Let op: (aankomende) studenten dienen contact te zoeken met onze Onderwijsbalie voor vragen.
Tel: 020 525 3003
Email: onderwijsbalie-cw-fmg@uva.nl
Ruimte Locatie
Nieuwe Achtergracht 166