Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

FGw Onderwijsprijs 2021

Na een bijzonder en vrijwel volledig digitaal jaar kent de Faculteit der Geesteswetenschappen de jaarlijkse Onderwijsprijs toe aan een vak dat vernieuwend is of waarin onderwijsvormen worden toegepast die anderen inspireren.

Belangrijke data FGw Onderwijsprijs 2021

30 april Uiterlijke datum  voor het voordragen van vakken
In de week van 24 mei Bekendmaking zes genomineerde vakken en stembussen open voor publieksprijs
10 juni Presentaties en uitreiking van de Onderwijsprijs 2021

Nominatieproces

Elke student en medewerker mocht een vak (of meerdere vakken) voordragen voor de Onderwijsprijs 2021. De deadline hiervoor was 30 april. In de week van 24 mei worden de zes vakken die door de jury zijn gekozen uit alle voorgedragen vakken bekend gemaakt.

Samenstelling jury en publieksprijs

De jury van 2021 bestaat uit:

Sabine van Wesemael - onderwijsdirecteur Graduate School of Humanities (voorzitter)
Judith Noorman - winnaar Onderwijsprijs 2020, zowel jury als publieksprijs
Gerwin van der Pol - Teaching & Learning Centre (TLC) FGw
Liesje Verhave - Dagelijks Bestuurslid en Raadslid van FSR-FGw 20/21

Uit alle inzendingen worden zes genomineerden gekozen door de jury. Deze zes genomineerden maken een filmpje waarin ze hun vak promoten. Deze filmpjes worden op de website van de onderwijsprijs gezet. De jury bepaalt wie van de zes genomineerden de winnaar van de Onderwijsprijs is.

Dit jaar is er ook weer een publieksprijs. Iedereen mag stemmen op de zes genomineerden via de website. Het filmpje/vak met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Hoe bepaalt de jury de winnaars van de Onderwijsprijs?

Uit alle voordrachten nomineert de jury zes vakken. Tijdens de uitreiking op 10  juni 2021 presenteren de docenten van de zes genomineerde vakken hun vak aan publiek en jury. Vervolgens maakt de jury na kort beraad het winnende vak bekend. In een rapport licht de jury haar keuze toe. De winnaar ontvangt uit handen van decaan prof. dr. Fred Weerman een cheque ter waarde van € 1000.

Bekijk de winnaars van de Onderwijsprijs uit voorgaande jaren