Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Hoe ziet onderwijs in coronatijd eruit ?

Onderwijs wordt gegeven binnen de richtlijnen van de overheid. We bieden de garantie dat al het onderwijs én examens doorgaan en stellen alles in het werk dat jij het beste uit je studie haalt.

Collegejaar 2021-2022: 
Onderwijs op de UvA, kom naar Amsterdam

Ons uitgangspunt is dat we in studiejaar 2021-2022 al het onderwijs on campus aanbieden. Alle (internationale) studenten worden in studiejaar 2021-2022 dus weer in Amsterdam verwacht.

Natuurlijk is het onderwijs afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom kan de fysieke aanwezigheid voor 2021-2022 nog veranderen. Hierover ontvang je dan op tijd bericht. Maar het uitgangspunt is: terug naar normaal. Roosters en planningen worden op dit moment gemaakt. We willen weer terug naar de campus, naar fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten. We gaan nu daarom uit van een ‘gewoon’ fysiek collegejaar in 2021-2022.

Maak alvast kennis met de campus

Maak kennis met onze vier campussen, verspreid over de stad. Sommige lessen zijn in schilderachtige oude gebouwen met uitzicht op de grachten, andere in hightech laboratoria. Bekijk de video’s, en kijk rond via de speciale interactieve kaart!

Introductieweek

Voor een goede start van je studie kun je meedoen aan de introductie bij je opleiding en aan de Intreeweek, onze officiële introductieweek. Zo maak je kennis met de UvA en met elkaar.

Collegejaar 2020-2021: 
Onderwijs 2e semester online; studeren en ontmoeten op de campus

Wil je weten hoe het onderwijs in het tweede semester er voor jouw opleiding uitziet? In het tweede semester van studiejaar 2020-2021 wordt het reguliere onderwijs in principe online aangeboden. Kijk bij je studie voor meer informatie.

Informatie per studie

Kies je interessegebied/studie voor meer informatie per studie
(de informatie krijgt momenteel een update waarin het aankomende collegejaar wordt meegenomen):

 • Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

  Hoe ziet het studieprogramma eruit komend collegejaar?

  We leveren volledig onderwijs. Als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten, volg je het onderwijs op onze campus. Zijn de maatregelen op dat moment toch weer strenger, dan gaat het onderwijs online door. Practica vinden wel plaats op de campus.

  Op dit moment (juni-2021) is de verwachting dat in het academische jaar 2021- 2022 het hoger onderwijs open kan. Daarbij wordt wel uitgegaan van een maximum van 75 personen bij een hoorcollege. Vanwege dit maximum is er besloten dat alle hoorcolleges van de FNWI-opleidingen in blok 1 (t/m datum) van het nieuwe collegejaar online worden gegeven.

  Op deze manier komen we tegemoet aan het gelijkwaardigheidsbeginsel (alle studenten hebben dezelfde toegang tot het onderwijs). Voor studenten die direct aansluitend aan een hoorcollege een werkcollege hebben, wordt het mogelijk gemaakt om het online hoorcollege in een collegezaal op campus te volgen zodat zij niet in de problemen komen met reistijd.

  Of je nu online of fysiek onderwijs volgt: we stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij het beste uit je studie haalt.

  Vanuit de opleiding worden de studenten verder geïnformeerd. Houd de Canvaspagina van je opleiding in de gaten.