Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Landen & regio's

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Peyman Jafari

Dr. Peyman Jafari

Peyman Jafari is historicus en doet onderzoek naar de sociale, politieke en economische geschiedenis van Iran in de 20ste en 21ste eeuw. Zijn onderzoek en publicaties richten zich ook op drie andere thema's: de geschiedenis van internationale politiek en de positie van het Midden-Oosten daarin; de geschiedenis van revoluties en sociale bewegingen; en de politieke en sociale geschiedenis van olie.

Dhr. dr. P. (Peyman) Jafari

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Dr. Beste Isleyen

Beste Isleyen is universitair docent Politicologie. Ze doet onderzoek naar de dagelijkse governance van migratie en grenzen in Turkije. Haar onderzoeksinteresses liggen op het gebied van internationale betrekkingen, kritische veiligheidsstudies en internationale politieke sociologie.

Mw. dr. B. (Beste) Isleyen

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Transnational Configurations, Conflict and Governance

Dr. László Marácz

László Marácz is docent Oost-Europese Studies en gespecialiseerd in de politieke actualiteit in Oost-Europa. Ook houdt Marácz zich bezig met de relatie tussen de Oost-Europese landen met de EU en de uitbreiding van de Unie met Oost-Europa en Turkije.

Dhr. dr. L.K. (László) Marácz

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

mevr. prof.dr. E. (Ellen) Rutten

Prof. dr. Ellen Rutten

Ellen Rutten is hoogleraar Slavische Literaturen en Culturen.  Haar onderzoek richt zich op literatuur, beeldvorming en sociale media in/over Oost-Europa.

Mw. prof. dr. E. (Ellen) Rutten

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Slavische talen en culturen

Jürgens, Hanco, FGw, Duitslandstudies
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Hanco Jürgens

Hanco Jürgens is gespecialiseerd in moderne Duitse geschiedenis, de positie van Duitsland in Europa en de werking van de EU. Momenteel doet hij onderzoek naar de geschiedenis van het verenigde Duitsland sinds de val van de Muur. Hij richt zich op de grote veranderingsprocessen sinds het einde van de Koude Oorlog.

Dhr. dr. H.J. (Hanco) Jürgens

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Hogenboom, Barbara, hoogleraar FMG, Latijns-Amerikastudies
Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Barbara Hogenboom

Barbara Hogenboom is hoogleraar Latijns-Amerikastudies. Haar onderzoek richt zich op de botsende waardes en belangen rondom het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in Latijns Amerika. Zij richt zich op lokaal verzet tegen mijnbouw en olie- en gasprojecten, nationale politieke debatten en beleid t.a.v. 'natuurlijke rijkdommen' (o.a. nationalisme versus liberalisering) en internationale invloeden, met name die van Chinese en Amerikaanse actoren.

Mw. prof. dr. B.B. (Barbara) Hogenboom

Faculteit der Geesteswetenschappen

CEDLA

Pas, Niek, FGw, Geschiedenis

Dr. Niek Pas

Niek Pas is historicus, romanist en universitair docent. Zijn deskundigheid ligt op het vlak van de Franse politiek en cultuur 19e en 20e eeuw. Momenteel betreft zijn onderzoek ontwikkelingen in Frankrijk onder president Emmanuel Macron, en de (post)koloniale geschiedenis van Algerije.

Dhr. dr. N.G. (Niek) Pas

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis