Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Het brede toepassingsbereik van hedendaagse polymeren is toe te schrijven aan de sterke aanpasbaarheid van hun fysieke en mechanische eigenschappen. Al in de beginjaren van de polymeerchemie werd ontdekt, dat de resulterende topologie van een polymeer een cruciale rol speelt in de gebruikseigenschappen van het materiaal. Het doel van het onderzoek van Verena Schamböck is om inzicht te verschaffen in de effecten van verschillen in polymerisatieprocessen op het ontstaan van de polymeertopologie en om modelleertechnieken te ontwikkelen om topologieën van polymeernetwerken te beschrijven en te voorspellen. Ze demonstreert de vruchtbaarheid en het grote potentiaal van het combineren van polymeermodellering met tools uit de netwerk-theorie.

Detail Summary
Datum 1 juli 2020
Tijd 12:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. V. Schamböck: Random Graph Modeling of Polymer Networks. Promotor is prof. dr. P.D. Iedema. Copromotor is dr. I. Kryven.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 4 p.)