Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In fotoredoxkatalyse brengt absorptie van licht een kleurstof in zijn aangeslagen toestand, soms gevolgd door reactieve overdracht van een enkel elektron tussen de fotokatalysator (kleurstof) in zijn aangeslagen toestand en de substraten. Die reacties zijn het domein van fotoredoxkatalyse. Ondanks de ontwikkeling van organische fotoredoxkatalysatoren (of kleurstoffen) en fotoredoxkatalysatoren die op eerste rij overgangsmetalen zijn gebaseerd, is het gebruik van fotoredoxkatalysatoren met edelmetalen (in het bijzonder iridium) nog altijd populair en in ontwikkeling.

Detail Summary
Datum 3 juli 2020
Tijd 15:00

Overgangs- metaal bevattende complexen kunnen selectieve nitreen-overdrachtsreacties, via metaal-nitreen-intermediaren, katalyseren voor reacties voor de vorming van nieuwe C‒N binding. Het isoleren van metaal-nitrenen is niet eenvoudig. Reacties waarbij metaal-nitreen intermediairen worden gevormd tijdens reacties waar C‒N bindingen worden gemaakt komen vaker voor. Deze onderwerpen onderzoekt Kaj van Vliet.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. K.M. van Vliet: New Avenues in C-C and C-N Bond Formation via High Energy Intermediates. Promotor is prof. dr. B. de Bruin. Copromotor is prof. dr. A.M. Brouwer.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 7 p.)