Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Oost-Afrikaanse Federatie is momenteel een toekomstideaal van de zes partnerlanden van het regionale integratieproject van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap. Afton Titus baseert haar onderzoek op de veronderstelling dat de Oost-Afrikaanse Federatie daadwerkelijk zal ontstaan. Ze betoogt dat de ‘hard law-benaderingen’ nuttiger zouden zijn voor de Federatie dan ‘soft law’. Titus ontwerpt hiervoor een vennootschapsbelastingstelsel op voor de Oost-Afrikaanse Federatie. Daarnaast stelt ze mechanismen voor waarmee dit stelsel op nationaal en internationaal niveau kan worden beschermd. De vennootschapsbelasting blijft een belangrijke bron van inkomsten voor Afrikaanse ontwikkelingslanden.

Detail Summary
Datum 30 juni 2020
Tijd 14:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. A.L. Titus: The Design of a Corporate Income Tax System and How to Protect It for the East African Federation. Promotor is prof. dr. J.L. van de Streek. Copromotor is prof. dr. D.M. Weber.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 3 p.)