Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Pulsars (PSR’s) en snelle radioflitsen (Fast Radio Bursts, FRB’s) zijn twee categorieën van kortstondige radiosignalen, waarmee we de extremen van het heelal kunnen waarnemen. De focus van Leon Oostrum in zijn onderzoek is tweeledig: enerzijds de zoektocht naar en studie van deze radiobronnen, en anderzijds de ontwikkeling van nieuwe, high-tech instrumentatie waarmee in real-time naar nieuwe bronnen gezocht kan worden.

Detail Summary
Datum 24 juni 2020
Tijd 13:00

Oostrum maakt gebruik van het Apertif Radio Transient System (ARTS). Door een combinatie van goede gevoeligheid, een groot beeldveld en hoge tijds- en frequentieresolutie is ARTS een zeer efficiënt instrument voor het ontdekken en lokaliseren van FRB’s.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. L.C. Oostrum: Fast Radio Bursts with Apertif. Promotor is prof. dr. R.A.M.J. Wijers. Copromotor is dr. A.G.J. van Leeuwen.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 6 p.)