Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Elk object dat gezien kan worden vanaf de andere kant van onze Melkweg, of vanuit een ander melkwegstelsel, moet wel een geweldige hoeveelheid energie uitstralen. Over de gebieden van ons universum waar de meest extreme natuurkundige processen zich afspelen, hebben we nog veel te leren. Dit is zowel het geval voor het emissiemechanisme van pulsars als voor snelle radioflitsen (Fast Radio Bursts). En het is nog meer het geval voor eventuele, tot op heden nog niet waargenomen, kortstondige fenomenen (transiënts) waar de hemel vol van zou kunnen zijn.

Detail Summary
Datum 25 juni 2020
Tijd 11:00

Het Amsterdam-ASTRON Radio Transient Facility And Analysis Center (AARTFAAC)-project maakt gebruik van recente vorderingen in rekenkracht om een lage-radiofrequentie hemelmonitor mogelijk te maken, die in staat is om elke seconde de volledige hemel af te beelden, live, met minimale vertraging. Mark Kuiack gebruikt AARTFAAC om astronomisch gezien interessante transiënt-kandidaten te detecteren en te classificeren.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. M.J. Kuiack: New methods and the discovery of diverse phenomena at low frequencies with AARTFAAC. Promotor is prof. dr. R.A.M.J. Wijers. Copromotor is dr. B.A. Rowlinson.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 6 p.)