Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In de context van de overgang naar milieuvriendelijke chemische processen speelt biokatalyse een belangrijke rol in de behandeling van lignocellulose uit biomassa en de daaropvolgende omzettingen van uit biomassa verkregen bouwstenen in hoogwaardige eindproducten. In de farmaceutische en fijnchemicaliënindustrie verloopt de overgang naar milieuvriendelijke en duurzame processen niet zo snel, maar er zijn al wel verscheidene industriële routes geïmplementeerd voor het uitvoeren van belangrijke omzettingen met enzymen. Onder de functionaliteiten die zich in biologisch actieve stoffen bevinden, vormen vicinale amino-alcoholen de kern van verschillende natuurstoffen en actieve farmaceutische ingrediënten. Maria Luisa Corrado past verschillende multi‐enzymatische cascadereacties toe voor de synthese van gerichte optisch actieve vicinale amino-alcoholen.

Detail Summary
Datum 24 juni 2020
Tijd 10:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M.L. Corrado: Multi-Enzymatic Routes for the Targeted Synthesis of Enantiopure Vicinal Amino Alcohols. Promotoren zijn prof. dr. J.H. van Maarseveen en dr. F. Mutti.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 7 p.)