Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Snelle economische groei zorgt samen met ingrijpende mobiliteitspolitiek voor snelle veranderingen in de Chinese steden. Gevangen door een wervelwind aan veranderingen, moet het stedelijke leven zich aanpassen door te versnellen, te verspreiden en vloeibaar te worden. De dominante positie van fietsers in ‘the Kingdom of Bicycles’ is langzaam vervaagd. Ondanks dat de fietser nog steeds nadrukkelijk aanwezig is in de stad, worstelen hij om zijn plaats te behouden in het snel veranderende Chinese mobiliteitsbeeld.

Detail Summary
Datum 22 juni 2020
Tijd 15:00

In haar onderzoek herpositioneert Aline Chevalier de praktijk van het fietsen en de fietser als figuur in het stedelijke en sociale landschap van de hedendaagse Chinese stad, om zo een basis te vormen voor de implementatie van toegesneden multi-level fietsbeleid en -ontwerp. Dit dubbele doel zorgt ervoor dat het onderzoek zich verbreedt tot een verkenning van de stad zelf, en zich verdiept in dit specifieke mobiliteitsvraagstuk in relatie tot globale uitdagingen voor fietsen als stedelijke mobiliteit.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. A. Chevalier: Bikeable Cities of Tomorrow : A Chinese Perspective on the Built and the Perceived Environments. Promotoren zijn prof. dr. M.C.G. te Brommelstroet en prof. dr. L. Xu. Copromotor is prof. dr. ir. L. Bertolini.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 11 p.)