Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Charifa Zemouri bestudeert de microbiële besmetting van water uit de tandheelkundige unit en de eigenschappen van bio-aerosolen als kruiscontaminatiemiddel in de tandheelkunde. Dit proefschrift start in hoofdstuk 2 met een literatuurstudie omtrent bio-aerosolen in ziekenhuizen en in tandartspraktijken. Bio-aerosolen ontstaan door verschillende interventies, instrumenten en menselijke activiteiten. De gerapporteerde microbiologische samenstelling van bio-aerosolen is heterogeen en hangt af van de setting en de methodologie voor het meten van micro-organismen. Legionella in bio-aerosolen blijken een gevaar te zijn voor ouderen en patiënten met longklachten. Maar alle bio-aerosolen kunnen een gevaar vormen voor de patiënten en gezondheidsmedewerkers. In tegenstelling tot ziekenhuizen, zijn de eigenschappen van bio-aerosolen in tandartspraktijken niet uitgebreid bestudeerd.

Detail Summary
Datum 24 juni 2020
Tijd 14:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. C. Zemouri: Infection Control in Dentistry: Microbial Contamination of Dental Unit Water and Aerosols. Promotoren zijn prof. dr. W. Crielaard en dr. J.J. de Soet. Copromotoren zijn dr. A.M.G.A. Laheij en dr. C.M.C. Volgenant.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.

Download de samenvatting (pdf, 3 p.)