Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In de Verenigde Staten hebben ongedocumenteerde jongeren, anno 2019, een krachtige politieke stem, een sterke sociale positie en een gevaloriseerde sociale status. Dat is een grote verandering vanaf 2000, toen ongedocumenteerd zijn schaamte, angst en stigma met zich meebracht. Rond 2010 kwam er echter een fundamentele kentering. Ongedocumenteerde jongeren kwamen in opstand, wierpen het stigma van de illegaliteit van zich af en presenteerden zich op het publieke toneel als ‘ongedocumenteerd en onbevreesd’.

Detail Summary
Datum 23 juni 2020
Tijd 10:00

Deze ongedocumenteerde jongeren staan bekend als de Dreamers. Dit vanwege hun politieke campagnes voor de federale Development Relief and Education for Alien Minors (DREAM) Act. Deze immigratiewet behelst het verkrijgen van bepaalde burgerschapsrechten voor ongeveer 800.000 ongedocumenteerde jongeren die als kind met hun ouders ongeautoriseerd de VS binnenkwamen en daar opgroeiden en naar school gingen. Tegenwoordig is de term Dreamers niet meer weg te denken uit het politieke en publieke debat. Zo worden de Dreamers besproken in de Amerikaanse politiek, in mainstream media, bij de Oscaruitreiking en zelfs op het Nederlandse journaal. Tara Fiorito onderzoekt het politieke succes van de ongedocumenteerde jongerenbeweging in Los Angeles.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. T.R. Fiorito: Struggling with Success: Emotion, Experience and Subjectivity in the Undocumented Youth Movement in Los Angeles. Promotor is prof. dr. W.G.J. Duyvendak. Copromotoren zijn prof. dr. J.L. Uitermark en dr. M.A. van den Berg.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

De promotie is op het aangegeven tijdstip live mee te kijken op YouTube. Na afloop van de promotie wordt de link gedeactiveerd en wordt de livestream verwijderd.