Alle informatie over thuiswerken voor medewerkers is te vinden in de A-Z op de medewerkerssite.
Zie ook de informatie onder Terugkeer naar campus.
Alle informatie over thuiswerken voor medewerkers is te vinden in de A-Z op de medewerkerssite. Login vereist
Ondanks dat er weer op kleine schaal onderwijs en onderzoek op locatie mag plaatsvinden, werken en studeren we nog zo veel mogelijk thuis.
Thuiswerken is daarmee geen tijdelijk ongemak, de arbo-voorwaarden zijn ook voor jouw thuiswerkplek van toepassing. Dat betekent dat bijvoorbeeld een tweede scherm, een headset, een toetsenbord of goede stoel aangevraagd kunnen worden. Als het ophalen hiervan geen optie is, kun je de benodigde artikelen uit het assortiment van de UvA aanvragen. Na goedkeuring van je leidinggevende krijg je ze in bruikleen. Let op: thuiswerkfaciliteiten die op declaratiebasis worden (of al zijn) verstrekt heb je ook in bruikleen van de UvA.
Ga naar meer informatie en het aanvraagformulier (de bruikleenovereenkomst) (Login vereist)
Ook kun je in overleg met je leidinggevende de uren waarop je werkt aanpassen, als dat helpt. Juist door zo veel mogelijk thuis te werken, houden we de ruimte in de gebouwen vrij voor het onderzoek en onderwijs dat echt niet online kan, en voor studenten en medewerkers die vanwege persoonlijke omstandigheden niet thuis kúnnen werken.
Bekijk enkele tips om zo gezond en duurzaam mogelijk thuis te werken
Pro-actief
Thuiswerken kan zorgen voor nieuwe uitdagingen bij de uitvoering van je werk. Bijvoorbeeld het behouden balans werk en privé, vitaliteit, inzetbaarheid, enz.
Heb je hierover vragen en wil je eenmalig of vaker telefonisch support van één van de ervaren coaches? Bel dan naar: 020 -5256670. Medewerkers van de UvA kunnen hier kosteloos gebruik van maken.
Bedrijfsmaatschappelijk werk
Ervaar je onrust of stress, dan kun je voor hulp terecht bij Bedrijfsmaatschappelijk werk.
Om online thuiswerken zo gemakkelijk mogelijk te maken wordt Microsoft Teams versneld aangeboden. Teams is onderdeel van Microsoft 365 en een prima tool om veilig mee online te vergaderen, chatten, videobellen en samenwerken in bestanden. Dit kan zowel met collega’s binnen als buiten de UvA.
Om jouw persoonsgegevens, informatie en bestanden te beveiligen stel je een extra inlogstap in, zogenaamde tweestapsverificatie. Zo kun je niet alleen gemakkelijk samenwerken, maar ook veilig. Het instellen is eenmalig, eenvoudig en duurt vijf minuten. Kijk op het lemma voor instructie.
Meer informatie over Teams vind je op de medewerkerssite van de UvA.
Om in deze tijd onderwijs te kunnen blijven leveren en ondersteunen, heeft de UvA online vergader- en onderwijssoftware Zoom aangeschaft. ICT Services heeft samen met Zoom een extra mogelijkheid toegevoegd om Zoom-meetings te beveiligen.
Door ‘only authenticated users can join’ aan te vinken, kunnen medewerkers en studenten alleen deelnemen aan een Zoom-meeting, door in te loggen met een UvANetID. Voor veilig gebruik van Zoom wordt geadviseerd om in te loggen met je UvAnetID en gebruik te maken van een waiting room en een wachtwoord.
Meer informatie over Zoom vind je op de medewerkerssite van de UvA.
Tips voor thuisstuderen tijdens de coronacrisis zijn te vinden in de A-Z op de studentensite.
Zie ook de informatie onder Terugkeer naar campus.
Studenten die niet thuis kunnen studeren of tentamens maken, kunnen terecht bij de studieplekken die hiervoor zijn ingericht op de campussen. Deze studieplekken dien je vooraf te reserveren. Reserveren kan via de Universiteit Bibliotheek. Kijk voor meer informatie op uba.uva.nl.
Heb je een vraag over de studieplekken op jouw campus, neem dan contact op met de Onderwijsbalie (Education Desk) van jouw faculteit. De contactgegevens vind je op student.uva.nl.
Kom alleen naar de UvA als je geen gezondheidsklachten hebt. Als je geen plek gereserveerd hebt, dan hebben we helaas geen plek voor je. We raden je dan aan om elders een rustige plek te zoeken waar je een veilige wifi-verbinding kunt maken.
Om in deze tijd onderwijs te kunnen blijven leveren en ondersteunen, heeft de UvA online vergader- en onderwijssoftware Zoom aangeschaft. ICT Services heeft samen met Zoom een extra mogelijkheid toegevoegd om Zoom-meetings te beveiligen.
Door ‘only authenticated users can join’ aan te vinken, kunnen medewerkers en studenten alleen deelnemen aan een Zoom-meeting, door in te loggen met een UvANetID. Voor veilig gebruik van Zoom wordt geadviseerd om in te loggen met je UvAnetID en als je zelf een sessie organiseert kun je gebruik maken van een waiting room en een wachtwoord.
Meer informatie over Zoom vind je op de studentensite van de UvA.
Als je een functiebeperking hebt, kan het zijn dat je speciale voorzieningen en begeleiding nodig hebt om thuis goed te kunnen studeren. De studentendecaan kan je meer vertellen over de voorzieningen en begeleiding. Wanneer je nu nieuwe of andere voorzieningen nodig hebt, kun je dit ook bespreken met de studentendecaan en wordt in samenspraak met de faculteit gekeken naar de mogelijke oplossingen.
Op de contactpagina van de studentendecanen vind je hun bereikbaarheid.