Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Corona: Inschrijving en toelating

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de aanmelddeadlines van de UvA?

  Er zijn geen uitzonderingen meer wat betreft de aanmelddeadlines.

  Aanmelddeadlines voor bacheloropleidingen

  Numerus fixus deadline is 15 januari voor de volgende bachelor programma’s:

  • Business Administration
  • Biomedische wetenschappen
  • Geneeskunde
  • Pschychobiologie
  • Psychology
  • Tandheelkunde

  Deadlines selectieve bachelor programma's:

  • Liberal Arts & Sciences: 1 februari (Early Bird deadline 1 dec)
  • PPLE (Politics, Psychology, Law and Economics): 1 maart

  Deadline voor alle andere bachelor programma’s is 1 mei.

  Aanmelders bachelor die een visum en/of verblijfsvergunning nodig hebben

  De deadline voor aanmelden en het insturen van een volledig dossier is 1 april.

  Aanmelders bachelor die geen visum en/of verblijfsvergunning nodig hebben en zich willen aanmelden voor studentenhuisvesting

  De geadviseerde deadline voor het insturen van een volledig dossier op 1 april.

  Aanmelddeadlines voor masteropleidingen

  Voor masteropleidingen gelden mogelijk andere aanmelddeadlines. Kijk hiervoor bij de specifieke master van jouw keuze.

 • Gaat de UvA Matching nog door en ben ik verplicht om mee te doen?

  Alle bacheloropleidingen van de UvA zullen dit jaar een vorm van online matching aanbieden. Deelname aan UvA Matching is verplicht en in jouw belang: het stelt je als aankomende student in staat om na te gaan of je de juiste keuze maakt en geeft opleidingen de kans om een advies te geven over je studiekeuze.

  Studenten die zich hebben aangemeld vóór 1 mei 2021 kunnen deelnemen aan online matching. Deze online activiteit vindt uiterlijk in juni plaats. De vorm van de online matching verschilt per opleiding, van geheel zelfstandig online tot en met online interactie vanuit de opleiding, bijvoorbeeld in de vorm van videostream, toetsen, interviews.

 • Ik kan niet alle benodigde documenten inleveren, omdat mijn examens zijn uitgesteld/school gesloten is. Wat als ik niet met de opleiding kan starten?

  We houden deze situatie nauwkeurig in de gaten en zullen waar nodig actie ondernemen, in lijn met de aanwijzingen van de Nederlandse overheid.  Voor nu houdt de regering vast aan de start van het academisch jaar op 1 september. Als je de gevraagde documenten echter niet op tijd kunt inleveren, stuur ons dan de digitale kopieën op. Laat deze bij voorkeur insturen door je school, universiteit of examencommissie.

  Lukt het jou niet om op 1 september te beginnen, dan kun je jouw aanmelding op elk moment terugtrekken, zelfs als je je plaats al had geaccepteerd. (Als je voor 1 september 2021 annuleert, dan krijg je je eventueel betaalde collegegeld terug).

  Je kunt er ook voor kiezen om je aanmelding uit te stellen naar de eerstvolgende startmogelijkheid voor jouw opleiding.

 • Kan ik online een Engelse taaltoets afleggen?

  Alleen voor de februari 2021 start is het nog mogelijk om een online variant van bestaande taaltoetsen af te leggen. Voor aanmeldingen die in september 2021 willen starten is deze verruiming ingetrokken. Wij monitoren deze situatie en passen de informatie aan zodra er iets meer bekend is over de online taaltoets mogelijkheid voor de start van september 2021.

  ETS biedt internationale studenten die door de maatregelen omtrent het coronavirus geraakt zijn de optie om de TOEFL iBT® toets vanuit huis af te leggen totdat de testcentra weer open gaan. Meer informatie vind je op de TOEFL website.

  De IELTS Indicator wordt niet geaccepteerd.

 • Ik ben internationale student en wil me uitschrijven. Kan ik restitutie krijgen van het collegegeld?

  De UvA adviseert je je niet voortijdig uit te schrijven als je van plan bent je studie voort te zetten. De UvA doet er alles aan om voor alle studenten alternatieve vormen van onderwijs aan te bieden, zoals kleinschalig en online onderwijs. Kortom we doen er alles aan om, waar mogelijk, studievertraging voor alle studenten te voorkomen.

  Internationale studenten die zich uit willen schrijven aan de UvA, kunnen een verzoek tot uitschrijving in dienen via Studielink. Zij krijgen het betaalde collegegeld terug vanaf het moment van uitschrijving in dit lopende studiejaar.