Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Corona: Congressen, evenementen en promoties

Veelgestelde vragen

 • Gaan promoties door en waar vind ik meer informatie als promovendus?

  Onderwijs gerelateerde activiteiten zoals promoties, mogen doorgaan tot een maximum van 30 personen per bijeenkomst. Er mag helaas na afloop geen receptie plaatsvinden.

  Om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken heeft het de voorkeur dat eerst gekeken wordt naar (online) alternatieven.

  Voor promovendi die zelf niet naar Amsterdam kunnen komen om hun proefschrift in de Aula of de Agnietenkapel te verdedigen, blijft gelden dat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om online – via Zoom – te promoveren.

  De UvA-promoties worden ook na 1 september gelivestreamd via de webcollege service van de UvA. Op die manier kunnen ook vrienden, familie en collega’s van de promovendi en andere geïnteresseerden de promotieceremonies bijwonen.

  Naar alle informatie over promoveren in coronatijd.

 • Gaan diplomaceremonies en buluitreikingen door?

  Ook onderwijs gerelateerde activiteiten zoals buluitreikingen en diploma-uitreikingen, mogen doorgaan tot een maximum van 30 personen per bijeenkomst. Er mag helaas na afloop geen receptie plaatsvinden.

  Om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken heeft het de voorkeur dat eerst gekeken wordt naar (online) alternatieven.

  Per faculteit en opleiding wordt bepaald op welke wijze zij de buluitreikingen en diplomaceremonies willen vormgeven. Vragen hierover kun je stellen aan de onderwijsbalie van je opleiding.

 • Wat zijn de richtlijnen voor activiteiten van studieverenigingen?

  Ook activiteiten van studieverenigingen kunnen sinds 14 oktober niet meer doorgaan, ook niet als ze een inhoudelijk karakter hebben. Ook dit geldt - in ieder geval - tot medio december. Gegeven het belang van activiteiten van studieverenigingen voor het onderwijs zullen we deze beperking zodra het kan weer verruimen.

  Als de situatie straks mogelijk verandert, wil de UvA studieverenigingen weer helpen op veilige wijze een evenement te organiseren.

  Ben je vertegenwoordiger van een studievereniging en heb je vragen over een evenement? Mail naar evenementen-fs@uva.nl